PERSONAL | My Body Confidence Issues

PERSONAL | My Body Confidence IssuesWhen I was younger, I really struggled with myself and how I looked. Most of these struggles were related to my body confidence issues. I don’t like to admit this, but I used to be a very insecure girl. I would wear tons of make-up (still like to do tho) and wake up 1 hour earlier to straighten my hair everyday, because I didn’t like my natural texture. And even when I did that I didn’t feel good about myself at all. I’ve always been a sporty girl (I played tennis, figure skated and danced), but it never made me look skinny. I’ve never been a naturally thin girl. I’ve always had thick thighs and legs and I hated them so much. I also felt like they looked even worse, because I was so small. It made me mad that even if I worked out or ate healthily, they never became any less noticable. And it annoyed the fuck out of me – being a perfectionist. I would never wear certain clothing items for example, because I was scared it made look really fat. Yeah, this issue goes deep for me…

 

PERSONAL | My Body Confidence IssuesPERSONAL | My Body Confidence Issues Years later – I think I was 18/19 years old – I learned to accept myself, finally. I realized that this whole body confidence struggle I had was total bullshit. Of course, it’s awful, but if I’ve learned one thing in life is that most people don’t even give a fuck about you or how you look. Like no one will ever care if you are one inch skinnier or nah. And my body image issues definitely arose from the fact that I felt like I wasn’t good enough compared to others. But why compare yourself to others when they (THEY, major key) don’t even care about how you look. The most important thing is to be healthy and happy. I feel like I’ve reached the point in my life that I literally don’t give any fuck about what others think about me and it makes me feel so free. If I want to change anything about myself, I’m not doing it because I’m worried I won’t be good enough for others, but I’m doing it solemny for me.

 

PERSONAL | My Body Confidence Issues
I know I’m not perfect and I know I’m never going to be the girl with super long killer legs, but I’m okay with that. I know that I’ll never have smooth, straight hair, but I’m okay with that too. And I know I’m never going to be tall, but again – I’m so okay with that. I’ve learned what items looks good on me and what not. I’ve learned how I can change things that make me feel better about myself. But most of all, I’ve learned to accept these imperfections and stopped worrying about them. It took me a long time, but now I can finally say that I love myself – not in a arrogant way, but in the sense that I accept myself and I’m proud to be me. I’ve come a long way. Years ago I would never feel confident enough to show anybody pics of me like these ones, without any make-up on, my messy hairz and in My Calvins.

 

PERSONAL | My Body Confidence IssuesPERSONAL | My Body Confidence IssuesOkay, this post turned out pretty personal… But I think you all like these more personal posts from me from time to time. I know a lot of (younger) girls struggle with body confidence issues as well, but I’m curious if you (yeah you, you reading this) had this as well. Let me know in the comments. Oh and I really dig these Calvin Klein undies by the way. To end this post on a lighter note, haha.

DID YOU HAVE BODY CONFIDENCE ISSUES?

xo Lilia

P.S. Have you already entered in my Valentine’s Day Giveaway?

Share:

37 Comments

 1. February 5, 2016 / 07:57

  Wauw, wat mooi geschreven! Ik vind het echt super knap dat je je er zo overheen hebt kunnen zetten! Je hebt ook eigenlijk wel gelijk dat het veel mensen niet eens zo uitmaakt, maar zelf kijk je toch altijd kritischer naar jezelf (yep nog een perfectionist hier). Prachtige foto’s trouwens, en dus heel inspirerend ❤️

  • Lilia
   Author
   February 14, 2016 / 22:37

   Dankjewel <3

 2. February 5, 2016 / 08:02

  Heel erg mooi geschreven. Ik heb zelf ook lang zo’n gevoel gehad over mijn lichaam, maar heb hier mezelf sinds kort overheen kunnen zetten
  Suzanne recently posted…MAC Lipstick Wishlist

 3. February 5, 2016 / 08:59

  Heel mooi geschreven! Ik herken me er best in terug… Nou ben ik altijd al dun geweest, maar werd daarvoor gepest vroeger (het is ook nooit goed!). Ook heb ik gewoon geen borsten, waardoor ik me nog steeds niet vrouwelijk voel. Ik blijf het heel moeilijk vinden het te accepteren, want zelfs bij kleding shoppen heb ik er last van. Het zit gewoon niet… Gelukkig heeft mijn lieve vriend Kelvin er geen problemen mee en vindt hij me mooi zoals ik ben 🙂 Dat helpt toch wel enorm!
  Laura – Dagelijkse hap recently posted…Recept | Noedelsoep met Aziatische gehaktballetjes

  • Lilia
   Author
   February 15, 2016 / 07:29

   Aw, leuk om te horen! xo

 4. February 5, 2016 / 09:08

  Heel mooi artikel! En je ziet er gorgeous uit! Je bent een inspiratie voor velen denk ik!
  Jolien recently posted…Love: Oozoo Watch

 5. February 5, 2016 / 09:26

  Wat een mooi artikel <3 In mijn pubertijd was ik altijd continu onzeker over mijn lichaam en mijn uiterlijk. Nu ik 24 ben heb ik daar gelukkig veel minder last van en ik heb echt geaccepteerd wie ik ben, Toch, als de zomer er weer aan komt kan het balen wel weer eens beginnen hihi. Het zal wat dat betreft altijd een kleine rol spelen in mijn leven.

  • Lilia
   Author
   February 15, 2016 / 07:30

   Dankjewel! Ik denk dat niemand 100% zeker is over zichzelf, een beetje onzekerheid zal er altijd wel blijven 😉

 6. Diana
  February 5, 2016 / 09:53

  Ik was vroeger heel erg onzeker over mijn lichaam, ben heel klein en altijd net iets te mollig geweest. Tot dit jaar, ik heb nu zoiets van dit ben ik, en ik hoef niet te veranderen. Ik durfde niet eens te sporten, zo diep zat het. En nu fitness ik elke dag omdat ik me prettig voel, en begin langzaam verandering te zien door alle krachttraining. Ironisch haha.

 7. February 5, 2016 / 10:35

  Goed geschreven meid ik denk dat iedere vrouw wel iets aan zichzelf zou willen veranderen. Ik ben tot nu toe nog steeds onzeker over mijn lichaam, ik heb maar een B cup maar wel een enorme kont om het zomaar te zeggen. Flink zandloper figuur de een vind het mooi de ander minder maar ik ben nu aan het sporten om het wel wat strakker te krijgen, ook probeer ik savonds niet meer te snoepen en geen vla meer na het eten. Ook heb ik melk vervangen door alleen maar water en groene thee. Ik sport nu ook 3 x in de week en daardoor voel ik mezelf al beter. Ik ben heel donker dus ik heb ook veel beharing overal waar ik gek van word.. daar schaam ik mezelf nog het meest voor..

  • Lilia
   Author
   February 15, 2016 / 07:30

   Heel veel succes meid, het gaat je lukken! <3

 8. February 5, 2016 / 10:36

  Echt knap dat je dit durft delen! Ik denk dat elk tienermeisje kampt met onzekerheid rond verschillende dingen. Bij de ene zit het natuurlijk dieper. Ik vind het geweldig dat je hieruit bent gekomen en je niets meer aantrekt van wat anderen van je denken. Dit is iets waarmee ik soms nog worstel. Maar door het bloggen is dit al een stuk verbeterd. Ik vind dat je er supergoed uitziet!
  melissa recently posted…Lush Friday – Prince Charming

  • Lilia
   Author
   February 15, 2016 / 07:30

   Aw dankjewel <3

 9. February 5, 2016 / 11:19

  Ik denk dat ieder meisje/vrouw het wel eens heeft of heeft gehad. Heel knap dat je dit allemaal online durft te zetten! Het zijn prachtige foto’s! Zelf heb ik in mijn tienerjaren behoorlijk wat onzekerheid gekend, maar tegenwoordig kan het mij allemaal vrij weinig meer schelen. Het heeft toch allemaal geen zin om ons druk te maken. We moeten het toch doen met hoe we zijn! xo
  Bernice recently posted…Outfits van mijn favoriete blogger

 10. February 5, 2016 / 11:32

  Mooi geschreven. Ik heb ook issues met mijn lichaam, maar ik vind jou echt prachtig en heb echt respect voor je dat je dit zo online zet
  Manon recently posted…De Blux Box van Januari

  • Lilia
   Author
   February 15, 2016 / 07:30

   Aw heel lief <3

 11. February 5, 2016 / 11:42

  Mooi geschreven girl! Zo heeft bijna iedere vrouw wel iets dat ze aan haar lichaam zou willen veranderen. Zo zou ik bijvoorbeeld het liefst iets aan mijn neus willen laten doen en nog steeds vind ik het af en toe moeilijk te accepteren. Maar nu ben ik er wel iets minder mee bezig als toen. Je bent een prachtige meid en er zijn genoeg meiden die dromen van jouw lichaam! Be proud of yourself beauty! <3
  Gina recently posted…Zalando bags ♥

  • Lilia
   Author
   February 15, 2016 / 07:31

   thanks sweetie <33

 12. February 5, 2016 / 12:50

  Ik heb best wel verlijkbare issues met wat jij hier beschrijft! Vooral gehad. Heb nog wel eens zelfvertrouwensissues, maar zeker veel minder dan vroeger. Respect dat je zo’n persoonlijk artikel gedeeld hebt 🙂
  Mariska recently posted…Make-up aanbrengen: in welke volgorde?

  • Lilia
   Author
   February 15, 2016 / 07:31

   Dankjewel <3

 13. February 5, 2016 / 13:27

  Wat een mooie artikel en zo goed geschreven! Je bent prachtig zoals je bent :)! X
  Annora recently posted…My Best Friends.

 14. February 5, 2016 / 13:57

  Heel mooi en oprecht geschreven! Zelf herken ik dit als blogger heel erg. Je zet toch je persoonlijke gedachten, outfits en mening op internet en daar hebben andere mensen soms een minder leuke mening over.
  Romy | Styled by Romy recently posted…FAVORIETEN: 8 x Stijlvolle tussenjassen

  • Lilia
   Author
   February 15, 2016 / 07:31

   Klopt idd! xo

 15. February 5, 2016 / 15:39

  Wat een mooie post Lilia, bedankt om deze te delen! Je bent absoluut niet alleen met dit probleem, ik heb ook pas sinds een jaar of twee mijn lichaam weten accepteren. Ik vond mezelf altijd te dik, te lang, niet in verhouding… Ik dreef het zelfs zo ver dat ik niet meer at, maar net als jij ben ik gewoon niet gebouwd om drop dead skinny te zijn, het gaat nooit zo zijn, hoe weinig ik ook eet. Veel sporten heb ik altijd gedaan maar daar word ik alleen maar breder van haha 😀 Maar hé, ik ga volledig akkoord met je, al die onzekerheid is echt nergens goed voor, en we zien er gewoon geweldig uit zoals we zijn! Je bent echt prachtig Lilia, en ik ben oprecht blij te lezen dat je kan aanvaarden wie je bent, want dat is zo ongelooflijk belangrijk!
  XO IMKE | Pastellics

 16. February 5, 2016 / 16:39

  THEY, major key inderdaad. THEY will not care nor like you nonetheless. Might as well embrace what you got!
  Msgana recently posted…The Quote.

 17. February 5, 2016 / 16:57

  Wat een mooie post is dit Lilia! Dat geeft echt een heerlijk gevoel van vrijheid, gewoon geen fuck geven om hoe iemand over je denkt.
  Ik hoef me niet echt druk te maken over m’n figuur, maar ik ben ook allesbehalve skinny. Wel heb ik andere dingen waar ik eerst nogal onzeker over was, maar sinds ik blog ben ik echt een stuk zelfverzekerder geworden en heb ik ook niet meer zo’n drang dat ik door iedereen leuk en aardig gevonden wil worden. Btw je rockt die Calvins echt, wauw<3 XX
  Emma recently posted…Zo kun je eindeloos kleding combineren

  • Lilia
   Author
   February 15, 2016 / 07:32

   Aw thanks Emma! xo

 18. February 5, 2016 / 20:40

  Had/have and still do – not that easy to just get over it. You are fing gorge, just wanted you to know that 😉
  Jasmine recently posted…Food: Banana-Oatmeal Pancakes

  • Lilia
   Author
   February 15, 2016 / 07:32

   <333

 19. February 5, 2016 / 21:17

  Ah ja, altijd die onzekerheid over je eigen lichaam. Ik herken dat elke dag! Zo stom eigenlijk. Toch hele prachtige foto’s Lily! <3

 20. February 6, 2016 / 02:04

  I was the exact same with body issues, it’s something that’s very hard to grow out of though but it’s so worth it! Great post and you look amazing!
  Leigh Brady recently posted…Current Favourites | January

 21. February 6, 2016 / 11:49

  Heel mooi geschreven en heel goed dat je hier open over bent ook! Ik herken dit zelf ook heel goed en ik kan mezelf steeds meer accepteren zoals ik ben maar het blijft soms moeilijk.
  Bodi Féline recently posted…Let’s get personal

  • Lilia
   Author
   February 15, 2016 / 07:36

   I’m 155cm and I weigh around 50-52 kilo

 22. Ivy
  March 1, 2017 / 21:41

  I think that you are the only Person that actually said what i wanted to hear for a long time. Im already 30, and as Teenager and a grown up i never liked how i look. But in a very easy way u made me feel free. Im thankful to you, and I admire your personality and your big femenist balls!! (sorry if it sounds bad, but how else can it without twisting the real meaning? )

  P.s. I read in the comments the Holländisch language, and I realise how close it to german

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.